Motril:

Is een stad in de Spaanse provincie Granada in de regio Andalusië met een oppervlakte van 110 km². Motril telt 60.368 inwoners (1-1-2016).

Koning Boudewijn van België had er een buitenverblijf en overleed er op 31 juli 1993.

 

Bezienswaardigheden:

Museo Preindustrial de la Cana de Azucar: Specialiteitenmusea op 6 km

Ron Montero: Rumbedrijf op 3 km

Pueblos de America Park: Park, ietwat Tropisch op 6 km

Santuario Nuestra Sra de la Cabeza: De belegering van het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van het Hoofd op 6 km

Club De Golf Los Moriscos: vlak aan Hotel

Nerja: Heel mooi kuststadje op 45km van Playa Granada.

-Alhambra: Het Alhambra op 70km van Playa Granada is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië. Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada. Het hele complex van het Alhambra heeft een enorm oppervlakte van 140.000 m². Meer info hieronder.

– . . .en nog vele mogelijkheden

 

 

Andalusië:

of Andaloesië of in Spaans Andalucía, is een van de 17 autonome regio’s van Spanje. In 2012 had het een inwonertal van 8.449.985, en is daarmee de grootste Spaanse autonome regio naar inwoneraantal. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla.

Geografisch gezien valt Andalusië grofweg te verdelen in drie delen:

 

Belangrijkste bezienswaardigheid: 70 km van Hotel Playa Granada resort & spa

Alhambra (fort)

Het Alhambra  is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada.

Het uitgebreide complex werd na de verovering van het koninkrijk Granada in 1492 door het katholieke koningspaar als een zeer belangrijke buit gezien. Hun kleinzoon keizer Karel V gaf na zijn bezoek aan Granada in 1526 opdracht tot de bouw van een renaissancistisch paleis midden in het Alhambra, waarvoor een deel van het Alhambra werd afgebroken. Zijn vrouw droeg er zorg voor dat wat nu rest bleef bestaan.

Vanwege de fijn uitgevoerde islamitische kunst en de zeer grote waarde van de kunstschatten, is het een populaire trekpleister voor kunststudenten in Europa. Binnenin zijn er mooie decoraties die toegeschreven worden aan Yusuf I. Veel kunstschatten van het Alhambra zijn gerestaureerd en zo een goed voorbeeld van Moorse kunst op het Europese vasteland.

Wie het Alhambra wil bezoeken, moet vooral rekening houden met de quota die de UNESCO heeft gesteld qua bezoekersaantallen: per dag mag maar een beperkt aantal bezoekers het Alhambra binnengaan, dus wie op goed geluk een bezoek wil brengen, loopt een groot risico niet toegelaten te worden, en vooraf boeken is verstandig. Evengoed valt er rondom het Alhambra ook veel te zien, want de natuur en omgeving en het bouwwerk aan de buitenkant zijn op zich al de moeite van het bezoek waard, met uitzicht op de Sierra Nevada en de vlakte van Córdoba.

In de tuinen van het Alhambra staat de Parador van Granada, het vroegere klooster van Sint-Franciscus waar oorspronkelijk de katholieke koningen werden begraven. Verder vindt men er het Generalife.